لیست اختراعات سيدمحمدرضا هاشميان
عنوان اختراع: شبيه ساز آموزشي ريه زمينه فني: سلامتي و بهداشت – پزشكي و مراقبت هاي ويژه و آموزش از گذشته هاي دور جهت آموزش دانش پزشكي و درك بهتر بدن انسان ،از مولاژها (مانكن) در امر آموزش استفاده مي شده است. از آنجا كه جاي خالي برخي از وسايل كمك آموزشي در برخي از زمينه هاي پزشكي از جمله آموزش نحوه عملكرد ونتيلاتور احساس مي شود بر آن شديم تا با ساخت وسيله اي در اين راستا اين مشكل را حل كنيم. آموزش استفاده از ونتيلاتور هميشه تئوري بوده و جنبه عملي آن وابسته به تنوع بيماران بستري نيازمند حمايت تنفسي بوده است.استفاده نادرست از ونتيلاتور به دليل آموزش ناكافي علاوه بر كاهش كيفيت خدمات درماني ،موجب تحميل بار اقتصادي جهت تهيه ونتيلاتور ويا تعميرآن مي شود. شبيه ساز آموزشي ريه قابليت اتصال به تمامي انواع ونتيلاتورها (فشار مثبت، فشار منفي و ...) را دارد. در واقع مي توان با اعمال تغييرات مشابه با مشكلات تنفسي روي اين وسيله اثر اعمال شده ناشي از اين تغييرات و راه حل هاي درماني را بر روي انواع ونتيلاتورها مشاهده كرد. همچنين اين وسيله قابليت بررسي و آموزش انواع مختلف منحني هاي تنفسي از جمله جريان - زمان(flow-time) ، فشار – زمان (pressure-time) و حجم – زمان (volume-time)،بررسي لوپ هاي تنفسي فشار – حجم (pressure-volume) و جريان – حجم (flow-volume) را نيزدارد.
بستر محافظ پوست در برابر زخم بستر و كاهنده پيشرفت زخم داراي يك لفاف پليمري از پلي پروپيلن است كه توده نانوكامپوزيتي شامل نانوسيليس و پليمرهاي اكريليك با خاصيت شكل پذير و انعطاف پذير جهت شكل گيري هماهنگ با اندام انسان را در خود جا داده است.
فقدان اكسيژن يكي از مشكلات شايع در شرايط اورژانسي بوده كه منجر به اسيب جدي تا حد مرگ ميگردد. CPR (احيا قلبي– ريوي) اقداماتي است كه براي باز گرداندن دو عضو حياتي قلب و مغز انجام ميشود تا گردش خون و تنفس را تا زمان برگشت جريان خود به خودي بيمار به طور مصنوعي برقرار سازد. بدون اين اقدامات در اثر فقدان اكسيژن، در عرض كمتر از 6-4 دقيقه (زمان طلايي) مرگ مغزي رخ ميدهد. روشهاي متنوعي براي برطرف نمودن مشكل فوق پيشنهاد شده، ولي هيچ يك تاكنون نتوانسته اند بدون نياز به نيروي دست و رعايت موازين استاندارد راه حل ارئه دهند. اگر زمان رساندن بيماري كه دچار مشكل تنفسي شده به مركز فوريت، طولاني شود كليه سيستمهاي دستي از جمله آمبوبگ و روش سنتي (دهان به دهان) انرژي زيادي از درمانگران ميگيرد و باعث خستگي ودرنتيجه پايين آمدن دقت وكيفيت عملكرد ميگردد. بعلاوه ونتيلاتورها نيز به دليل دشواريهايي چون پرتابل نبودن (به دليل وزن زياد و نياز به برق شهري)، قيمت گزاف، هزينه هاي متعاقب و.. در چنين مواردي نميتوانند مورد استفاده امدادگران قرار گيرند. ولي در طراحي آمبوبگ پرتابل اتوماتيك، با ايجاد پيش فرضهاي بر گرفته از منابع پزشكي مشكل فوق رفع گشته است.
موارد یافت شده: 3